Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela herečka Jana Gazdíková, dlouhá léta působila v Brně

Jana Gazdíková
Jana Gazdíková
Foto: Městské divadlo Brno

Ve věku 79 let zemřela v pondělí Jana Gazdíková, dlouholetá členka souboru brněnského městského divadla. Objevila se však nejen v divadelních inscenacích, ale také ve filmech či televizních projektech.

O úmrtí informovalo Městské divadlo Brno. Poslední rozloučení se uskuteční na jeho Činoherní scéně v úterý 11. října od 11 hodin. 

Gazdíková, rodačka z Otrokovic, vystudovala herectví na brněnské Janáčkově akademii. Do angažmá se v Brně dostala v roce 1967 po dvou sezónách ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. V Městském divadle pak ztvárnila na sto různých postav. 

Známá divadelní herečka se objevila i před filmovou kamerou. Zahrála si epizodní roli v kriminálce Jeden z nich je vrah, hrála také v několika dětských filmech či inscenacích a seriálech natočených brněnským televizním studiem. 

V herecké tradici pokračují obě děti Jany Gazdíkové – Petr a Johana – oba výrazní představitelé současného brněnského divadla. 

Témata:  Jana Gazdíková úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy