Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pondělí 1. srpna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Za zvlněnou studenou frontou, která bude v noci postupovat přes Moravu a Slezsko dále k východu, se do střední Evropy začne rozšiřovat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):V Čechách zataženo až oblačno, na severu a východě místy, jinde jen ojediněle déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku většinou zataženo s deštěm nebo přeháňkami, místy bouřkami, zpočátku i silnými. Postupně i zde doznívání bouřek a slábnutí srážek. Nejnižší teploty 18 až 14 °C, na západě až 11 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách vítr přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):Většinou oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na východě a severovýchodě území zpočátku až zataženo a srážky četnější. Ojediněle bouřky. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 20 až 24 °C, na jihovýchodě místy až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severní a bude slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup, později setrvalý stav

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy