reklama

Mírné ochlazení, které do Česka přinesly četné srážky a bouřky, vydrží do čtvrtka. V závěru pracovního týdne pak teploty přesáhnou tropickou třicítku. O víkendu ale meteorologové očekávají pokles teplot i o 10 stupňů.

"Ve středu bude přes naše území od západu přecházet teplá fronta a za ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Jeho příliv ukončí studená fronta, která bude v pátek od západu přecházet přes naše území," popsal na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

V noci na úterý bude polojasno až skoro jasno, přes den pak oblačno až zataženo. Ráno mohou řidiče potrápit mlhy a postupně se místy objeví slabý déšť nebo přeháňky. V noci teploty klesnou na 13 až 9 °C, denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C, na Moravě až 26 °C.

Ve středu bude znovu zataženo až oblačno, během dne se mraky rozplynou. I srážky, které se mohou ojediněle objevit, budou postupně ustávat. V noci bude 16 až 12 °C, přes den teploty vyšplhají na 22 až 26 °C.

Ve čtvrtek se konečně vyjasní a zároveň oteplí, slunečné počasí vydrží celý den. Jen na horách by měli lidé počítat s ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami. Noční teploty klesnou na 17 až 13 °C, teploty přes den budou atakovat třicítku (28 až 32 °C).

I v pátek předpovídají meteorologové jasno až polojasno. Od západu bude ale přibývat oblačnost s přeháňkami a bouřkami, ojediněle silnými. Tropické teploty ale na většině území vydrží, bude znovu 28 až 32 °C, v noci 19 až 15 °C.

V sobotu se znovu ochladí a srážky budou častější. Mělo by být oblačno až zataženo, od západu bude postupně déšť ustávat a bude ubývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C.

Vyhlídka od neděle do úterý očekává polojasno až jasno. Noční teploty se ustálí na 17 až 12 °C, přes den bude 24 až 28 °C. Postupně by se mohlo oteplit až na 27 až 31 °C.