Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V následujících dnech nás čeká aprílové počasí. Teplé dny se budou střídat s mrazivými

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Tento týden nás čeká skutečně aprílové počasí. Zatímco přes den mohou teploty atakovat i dvacítku, v noci se výrazně ochladí. O víkendu by noční teploty měly dokonce zase spadnout pod bod mrazu. Zimní oblečení tak zatím neschovávejte.

Během pondělka by se teploty měly pohybovat v rozmezí 12 a 16 °C. V 1000 m na horách pak kolem 6 °C. Bude polojasno, odpoledne a večer se od západu začne obloha zatahovat. V Čechách pak s dešťovými přeháňkami.

Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu ale začne v noci na úterý procházet Českem od východu studená fronta. V noci se tak ručička teploměru bude pohybovat v rozmezí 7 až 3 °C. Bude oblačno místy s dešťovými přeháňkami, na severozápadě nad 900 metrů pak se sněžením.

Chladné bude také úterý, Teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C, na horách budou jen 2 °C. V nárazech by vír mohl dosahovat až 20 m/s, postupně ale bude slábnout.

Teploty v noci na středu spadnou až na 2 stupně nad nulou. Přes den se budou ale pohybovat v rozmezí 13 a 17 °C, kromě západu a severozápadu Čech, kde zůstanou jen kolem 11 °C. Na západě navíc místy s přeháňkami.

Nejtepleji by podle Českého hydrometeorologického ústavu mělo být ve čtvrtek. Přes den by teploty mohly dosáhnout až ke 20 °C. Bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Na severozápadě Čech zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle dokonce i bouřky.

V pátek se ale výrazně ochladí. Noční teploty se budou pohybovat mezi 8 a 4 °C. Přes den jen mezi 8 a 12 °C. Na jihu a východě ještě kolem 15 °C. Chladno bude také o víkendu. V noci na sobotu by měly teploty spadnout až k -2 °C. Přes den pak vystoupají na 15 °C. Meteorologové předpokládají oteplení zkraje příštího týdne, kdy se nejvyšší denní teploty budou opět pohybovat v rozmezí 15 a 20 °C.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy