Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hurikán Newton řádil v Mexiku, zabil pět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Mexiko - Počet obětí hurikánu Newton, který se přehnal přes jižní cíp mexického Kalifornského poloostrova, vzrostl na pět. Živel pokazil dovolenou několika tisícovkám turistů.

Oběťmi hurikánu v Mexiku se stalo pět rybářů jedné lodi, kteří neuposlechli varování meteorologů. Jejich bárka se převrátila v mořských vlnách u Cabo Pulmo v nejjižnější části mexického Kalifornského poloostrova.

V nedalekém letovisku Los Cabos způsobil v úterý hurikán problémy asi 14.000 turistů, jejichž lety byly kvůli bouři zrušeny. Hurikán jinak v Mexiku nezpůsobily vážnější škody, i když vyvracel stromy a narušil elektrické vedení.

V noci na dnešek se Newton už jen jako bouře přesunul nad americké státy Arizona a Nové Mexiko. Škody jsou minimální, přinesl dokonce i menší srážky, než meteorologové očekávali.

Témata:  Mexiko hurikán počasí tropická bouře Newton

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy