Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 2. prosince

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - V týlu závěrečné frontální vlny k nám pronikne studený vzduch od severu, ve kterém se na naše území začne od západu rozšiřovat okraj tlakové výše se středem nad Britskými ostrovy, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně občas déšť nebo déšť se sněhem, nad 800 m, k ránu od severu nad 400 m sněžení. Na horách sněžení trvalejší. Nejnižší teploty 5 až 1 °C. Silný severozápadní až západní vítr 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s, na horách kolem 30 m/s (kolem 110 km/h). Na horách tvorba sněhových jazyků, na hřebenech i závějí.

Tlaková tendence: mírný pokles, k ránu mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zpočátku zataženo až oblačno, občas déšť nebo déšť se sněhem, nad 400 m, na jihozápadě nad 700 m sněžení. Během rána a dopoledne dne od severu proměnlivá oblačnost a ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, během dne ochlazování. Zpočátku silný severozápadní až západní vítr 8 až 12 m/s s nárazy kolem 20 m/s, na horách kolem 30 m/s (kolem 110 km/h) bude během dne slábnout až na mírný 3 až 7 m/s. Na horách zpočátku místy tvorba sněhové jazyků, na hřebenech závějí.

Tlaková tendence: mírný až silný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:08

Lipavský reaguje na íránský útok na Izrael. Velvyslanec půjde na kobereček

Česká diplomacie si kvůli víkendovému útoku na Izrael předvolá íránského velvyslance, uvedl ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí. Teherán podle Lipavského ohrozil bezpečnostní situaci na Blízkém východě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy