reklama

Silničáři doporučují v Libereckém kraji zvýšenou opatrnost, při tak nízkých teplotách mohou silnice namrzat. Pozor by si měli dát motoristé hlavně v lesních úsecích. Aktuálně je ale podle policie hlášena jediná nehoda. Na dálnici na Prahu havarovalo u Hodkovic nad Mohelkou osobní auto.

V Libereckém kraji se teploty většinou pohybují od minus čtyř do minus 11 stupňů, v horách klesají k minus 19 stupňům. Pod bodem mrazu by teploty měly zůstat i přes den.

Předpověď na úterý (00-24):
Jasno nebo skoro jasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy. Později na severu a severovýchodě přibývání frontální oblačnosti a zejména na horách místy slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý západní až severozápadní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Polojasno až skoro jasno, na severovýchodě zpočátku zataženo a ojediněle slabé sněžení. Ojediněle, večer postupně místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, postupně mírný jižní až jihovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, jen ojediněle polojasno, informuje chmi.cz. Na severu a severovýchodě později místy déšť, i mrznoucí s tvorbou ledovky. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě Čech a na Moravě -2 až +2 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.