Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 4. ledna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Přes střední Evropu bude k jihovýchodu postupovat frontální systém, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, občas sněžení, místy trvalejší a vydatnější, zejména na horách. Zpočátku v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší teploty +1 až -3 °C. Čerstvý západní vítr 6 až 11 m/s, s nárazy 17 až 22 m/s (až 80 km/h), na horách místy 25 až 30 m/s (přes 100 km/h). Od vyšších poloh se začnou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení, místy trvalejší a vydatnější, zejména na horách. V polohách pod 300 m i srážky smíšené. Večer místy tvorba náledí a zmrazků. Nejvyšší teploty 0 až +4 °C. Čerstvý západní vítr 6 až 11 m/s, s nárazy 17 až 22 m/s (až 80 km/h), na horách místy 25 až 30 m/s (přes 100 km/h), se bude večer měnit na severozápadní a začne zvolna slábnout. Od vyšších poloh tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy