Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 4. ledna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Přes střední Evropu bude k jihovýchodu postupovat frontální systém, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, občas sněžení, místy trvalejší a vydatnější, zejména na horách. Zpočátku v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší teploty +1 až -3 °C. Čerstvý západní vítr 6 až 11 m/s, s nárazy 17 až 22 m/s (až 80 km/h), na horách místy 25 až 30 m/s (přes 100 km/h). Od vyšších poloh se začnou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení, místy trvalejší a vydatnější, zejména na horách. V polohách pod 300 m i srážky smíšené. Večer místy tvorba náledí a zmrazků. Nejvyšší teploty 0 až +4 °C. Čerstvý západní vítr 6 až 11 m/s, s nárazy 17 až 22 m/s (až 80 km/h), na horách místy 25 až 30 m/s (přes 100 km/h), se bude večer měnit na severozápadní a začne zvolna slábnout. Od vyšších poloh tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy