Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 5. ledna 2017

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Po zadní straně tlakové níže, která bude ustupovat ze severovýchodní Evropy k východu začne do střední Evropy proudit arktický vzduch od severu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, se sněhovými přeháňkami. Nejnižší teploty -2 až -6 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (kolem 70 km/h). Od středních poloh místy tvorba sněhových jazyků, od vyšších i závějí.

Tlaková tendence: mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, místy se sněhovými přeháňkami, na horách občas sněžení. Nejvyšší teploty -5 až -1 °C, během dne od severu ochlazování. Čerstvý severozápadní až severní vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), bude postupně slábnout. Zpočátku se budou od středních poloh místy tvořit sněhové jazyky, od vyšších i závěje.

Tlaková tendence: mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy