Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima komplikuje situaci na jihu Itálie a Řecka, trajekty jsou mimo provoz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Atény/Řím - Náporu zimy nečelí jen severní a střední Evropa. Vydatné sněžení dnes zkomplikovalo dopravu na řadě míst severní a střední Itálie. Potíže jsou také v Řecku.

Kromě problémů na silnicích museli v Itálii uzavřít i část jadranské železniční trasy mezi Boloňou a Anconou. Kvůli sněhu je mimo provoz také letiště ve městě Pescara, metropoli regionu Abruzzy.

Sníh a mráz postihl také středoitalské regiony Marche, Abruzzy a Umbrie, které loni poničila silná zemětřesení. Pod sněhem je například i město Amatrice. V Římě ledový vítr vyvrátil strom, který zranil jednu ženu.

Sníh ale netradičně pokryl i nejjižnější italské regiony Apulii, Kampánii, Basilicatu i Sicílii. Kvůli silnému větru musel být pozastaven provoz trajektů mezi pevninou a ostrovy Capri a Ischia u Neapole.

Lodní dopravu mezi stovkami řeckých ostrovů v Egejském moři nepříznivé počasí dnes zcela ochromilo. Na severu Řecka meteorologové ráno naměřili teploty kolem minus pěti stupňů Celsia. Kvůli sněhu nebyly na mnoha místech regionů Epirus a Makedonie sjízdné silnice nižších tříd. V sobotu by mrazivé počasí mělo dorazit i na jih země a vydržet by podle aktuálních předpovědí mohlo až do poloviny příštího týdne. Sněžit v sobotu podle meteorologů bude i v níže položených oblastech ostrova Kréta.

Témata:  počasí zima Itálie Řecko

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 20:05

Ukrajinští piloti budou trénovat na dalších třech nizozemských F-16

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy