Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mrazivá zima zabila v Polsku a na Ukrajině už devět lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Kyjev/Varšava - V Polsku a na Ukrajině si vlna mrazivého počasí vybírá smrtelnou daň. V zemích je dohromady hlášeno již devět obětí.

V Polsku úřady ohlásily pět úmrtí během uplynulých 24 hodin, na Ukrajině čtyři mrtvé v Lvovské oblasti, sousedící s Polskem.

"Jen ve čtvrtek zemřeli v důsledku prochladnutí tři lidé, všichni muži a čtyřicátníci," uvedla televize TVN 24 a dodala, že od 1. listopadu 2016 v důsledku nízkých teplot zemřelo již 46 Poláků. Další dva lidé se otrávili oxidem uhelnatým, když si zatopili, aby se ohřáli. V této sezoně jde již o 23 úmrtí tohoto typu.

Úřady apelují na lidi, aby si všímali nejen sebe, ale i svého okolí a k potřebným přivolávali pomoc přes tísňové linky.

Horští záchranáři v Tatrách vzhledem k "arktickým mrazům", kdy ručička teploměru místy ukazuje 25 stupňů pod nulou a dále klesá, radí turistům nevycházet na túry. A to i kvůli třetímu stupni lavinového nebezpečí, které v pětistupňové škále znamená velmi zrádnou situaci a značné nebezpečí.

Témata:  Polsko zima úmrtí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy