Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 11. ledna

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - Počasí u nás bude zpočátku ovlivňovat tlaková výše nad východní Evropou. Později bude postupovat přes střední Evropu k jihovýchodu okludující frontální systém, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno, ojediněle, na západě místy nízká oblačnost s ojedinělým slabým sněžením. Nejnižší teploty -13 až -17 °C, při slabém větru ojediněle kolem -20 °C, při nízké oblačnosti kolem -8 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, postupně místy slabý proměnlivý vítr do 3 m/s. Na Českomoravské vrchovině čerstvý vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s a místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: slabý vzestup, postupně slabý pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé až nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zpočátku jasno až polojasno, ojediněle, na západě místy nízká oblačnost. Během dne od západu přibývání frontální oblačnosti, postupně se sněžením, později v Čechách v polohách pod 500 m déšť se sněhem nebo i déšť, který může namrzat. Nejvyšší teploty až večer, v Čechách -2 až +2 °C, na Moravě a ve Slezsku -7 až -3 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, bude v Čechách a ve Slezsku postupně zesilovat na čerstvý jihozápadní 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h), na hřebenech hor silný vítr s nárazy kolem 25 m/s (90 km). Místy se budou tvořit sněhové jazyky, na horách závěje.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, večer od západu slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: zpočátku mírně nepříznivé, postupně dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy