Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové varují před mrazem a ledovkou. V těchto regionech si dávejte pozor

Za včerejšek napadlo na stanici v Jihlavě celkem 6 cm mokrého sněhu.
Za včerejšek napadlo na stanici v Jihlavě celkem 6 cm mokrého sněhu.
Foto: Petr Janoušek

Praha - Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před silným mrazem. V noci hrozí hned ve 12 regionech. Ve středu večer a v noci na čtvrtek se v Čechách bude ojediněle tvořit při mrznoucím dešti i ledovka.

Meteorologové rozšířili výstrahu před silným mrazem dnes v noci o Liberecký, Jihočeský a východní část Plzeňského kraje. Nejchladněji ale bude na Moravě, a to až minus 18 stupňů Celsia.

Výstraha ČHMÚ pro Moravskoslezský kraj výstraha s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešních 18:00 do středečních 10:00. Pro kraje Středočeský, Plzeňský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Vysočinu a Prahu pak platí ve stejném časovém úseku výstraha s nízkým stupněm nebezpečí.

Na severovýchodě ČR se bude udržovat velmi studený vzduch. V noci na středu budou teploty na severovýchodní Moravě a ve Slezsku klesat místy i pod minus 18 stupňů, na ostatním území ČR při vyjasnění nebo malé oblačnosti klesnou pod minus 12 stupňů Celsia.

„Na Českomoravské vrchovině se při nárazech větru kolem 50 km/h budou v noci na středu místy tvořit sněhové jazyky. Během středy se budou sněhové jazyky tvořit místy i na ostatním území, na horách pak při nárazech větru kolem 90 km/h i závěje," uvedli meteorologové.

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy