Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty v Česku klesaly hluboko pod bod mrazu

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

České Budějovice - Dnes ráno klesly teploty v Česku opět hluboko pod bod mrazu. Meteorologové většinou naměřili -11/-15 °C, ale na řadě míst bylo ještě chladněji. Například na šumavské Rokytské slati -27,5 °C.

Teploty se v na jihu Čech většinou drží pod hodnotou minus deset stupňů Celsia. Například v Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku meteorologové zaznamenali minus 25,9 stupně Celsia. 

Během dneška od západu přibývání frontální oblačnosti, postupně se sněžením, později v Čechách pod 400 m ojediněle déšť se sněhem nebo i déšť, který může namrzat, informuje chmi.cz. Nejvyšší denní teploty budou dnes -6 až -2 °C, večer v Čechách až +2 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C, na S a SV kolem -7 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, bude místy v Čechách a na severovýchodě území zesilovat na čerstvý jihozápadní 5 až 9 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h), na severu a severovýchodě na hřebenech hor silný vítr s nárazy kolem 25 m/s (90 km/h). Místy se budou tvořit sněhové jazyky, na horách závěje.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno, místy sněhové přeháňky. Od západu zataženo, občas sněžení, pod 400 m i déšť, ojediněle i mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Na Moravě a ve Slezsku -5 až -10 °C, během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s. Na jihovýchodě území mírný jižní vítr 2 až 5 m/s. Od vyšších poloh se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území sněhové přeháňky, pod 400 m zpočátku místy i déšť, ojediněle i mrznoucí déšť. Odpoledne v Čechách přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 25 m/s. Na jihovýchodě území vítr jen mírný 2 až 5 m/s. Od vyšších poloh se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy