reklama

Trať mezi Brémami a Hannoverem musela být uzavřena a německé dráhy DB kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám snížily rychlost vysokorychlostních vlaků na 200 kilometrů v hodině, běžně přitom jezdí až o sto kilometrů v hodině rychleji.

Potíže s počasím v Německu dolehly především na spolkovou zemí Dolní Sasko, sněžení a silnému nárazovému větru ale čelí také Berlín či Braniborsko.

Nemocnice a lékarny po celé Evropě jsou pod náporem pacientů, kteří bojují s nachlazením a chřipkou:

Během noci bouře Egon při přechodu přes západ Německa dosáhla v Sársku a v Porýní-Falci síly orkánu, vítr zde měl rychlost až 148 kilometrů v hodině. Vichr vyvracel stromy a ničil rozvody elektrické energie. V Bádensku-Württembersku kvůli následkům vichřice zaznamenali policisté přes 400 výjezdů.

Belgické pobřeží se mezitím připravuje na záplavy, neboť meteorologové na odpoledne předpovídají vysoké vzedmutí moře. Přístavní město Nieuwpoort preventivně vybudovalo ochranné hráze z 25.000 pytlů s pískem. Obdobné potíže se sněžením a větrem má i Nizozemsko.

Na severu Francie připravila bouře o elektřinu zhruba 230.000 domácností, obzvláště postižené jsou pobřežní regiony Normandie a Pikardie.