Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhne další vichřice, hory pokryje nová vrstva sněhu

Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Krkonoše - Špindlerův Mlýn
Foto: CzechTourism.com

Praha - Na většině území Česka bude ve čtvrtek silný vítr. V nárazech může dosáhnout rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 110 km/h. Hory čeká nová sněhová nadílka.

Silný západní až jihozápadní vítr se do Česka postupně rozšíří od západu. Výstraha meteorologů platí od 06:00 pro Prahu i všechny další české kraje, s výjimkou Jindřichohradecka na jihu Čech a také Chrudimska a Svitavska v Pardubickém kraji. K večeru má vítr slábnout. Varování meteorologů se také netýká Vysočiny a Moravy.

Lidé by podle meteorologů měli proti větru zabezpečit okna, dveře, skleníky a stavební jeřáby, pozor by si měli dávat řidiči. Na horách mají lidé omezit zejména hřebenové túry.

"Na horách do čtvrtečního večera napadne pět až 15 centimetrů nového sněhu, v kombinaci se silným větrem se proto budou místy tvořit sněhové jazyky," uvedl ČHMÚ.

Témata:  počasí vichřice sněžení hory

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy