Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 8. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Od jihozápadu se k nám přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Večer bude postupovat přes naše území k východu okluzní fronta, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, nad 500 m sněhové. Nejnižší teploty na Moravě a ve Slezsku +3 až -1 °C, v Čechách +1 až -3 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, bude v Čechách slábnout.

Tlaková tendence: mírný, postupně jen slabý vzestup

Rozptylové podmínky: dobré, v Čechách postupně místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Převážně polojasno, ojediněle přeháňky, nad 700 m sněhové. Později odpoledne a večer od západu zataženo a v Čechách postupně déšť,nad 900 m většinou sněžení. Nejvyšší teploty 6 až 10 °C. Mírný jihozápadní, na Moravě a ve Slezsku zpočátku severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, v Čechách večer místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Tlaková tendence: ráno a večer slabý vzestup, přes den slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, ráno v Čechách místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí mraky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy