reklama

Bez elektřiny je podle hlášení americké Národní gardy téměř 150.000 lidí žijících na severovýchodě USA, zejména ve státech Delaware, New Jersey a Pensylvánie. Meteorologická služba vydala varování pro celkem devět amerických států. Ve Vermontu bouře narušila průběh místních voleb, pobřeží státu New Jersey včetně letoviska Atlantic City postihly záplavy.

Stát Connecticut hlásí až 60 centimetrů hluboké závěje, které komplikují silniční dopravu. V horských oblastech je čerstvá sněhová pokrývka ještě vyšší. V celém státě byla zastavena letecká a autobusová doprava. V Marylandu policie eviduje přes stovku dopravních nehod, k vážnějším zraněním ale nedošlo.

New Yorku se zřejmě největší nápor vichřice vyhne, napsala agentura AP. Sněhu napadlo zhruba 15 centimetrů, očekával se až trojnásobek.

Newyorská radnice preventivně vyslala do ulic 1600 pluhů a téměř 700 posypových aut. Ve městě zůstaly zavřené školy i sídlo OSN nebo Metropolitní muzeum. Starosta Bill de Blasio vyzval obyvatele, aby nevyjížděli a zůstali doma, pokud mohou. Divadla na Broadwayi ale dnešní program neruší.