Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 5. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Frontální rozhraní mezi chladným vzduchem na západě a teplejším na východě se nad naším územím postupně rozpadne a počasí u nás začne ovlivňovat okraj tlakové výše se středem nad jižní Skandinávií, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, na severu a severovýchodě místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo občasný déšť. Postupně ojediněle polojasno. Nejnižší teploty 9 až 5 °C, na západě až 3 °C a ojediněle přízemní mrazíky. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: slabý vzestup, postupně setrvalý stav

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle přeháňky nebo déšť, na Moravě a ve Slezsku srážky místy a odpoledne ojediněle i bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 14 až 18 °C. Mírný severní, postupně severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy