reklama

Dnes bude ještě oblačno až zataženo, meteorologové očekávají ojedinělý déšť a přeháňky. Postupně bude ale oblačnosti ubývat, srážky ustanou a večer se vyjasní. Teploty se vyšplhají na 15 až 19 °C, v 1000 m na horách jen 10 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, odpoledne se může hlavně na horách zatáhnout a mohou se objevit přeháňky. Teploty v noci se budou pohybovat mezi 9 a 5 °C, ojediněle s přízemními mrazíky. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na 18 až 22 °C.

I na sobotu předpovídají meteorologové jasno až polojasno. Ojediněle se mohou objevit přeháňky nebo i bouřky, na většině území bude ale slunečno. V noci klesnou teploty na 10 až 6 °C, přes den bude znovu 18 až 22 °C.

V neděli se znovu probudíme do jasného rána, odpoledne se ale zatáhne a místy zaprší. Noční teploty znovu 10 až 6 °C, denní teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C.

I v novém týdnu vydrží teplé počasí, častěji se ale mohou objevit přeháňky nebo bouřky. V pondělí bude jasno, přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty opět klesnou na 10 až 6 °C, přes den znovu vystoupají na 18 až 22 °C.

Od úterý do čtvrtka by mělo být podle meteorologického výhledu polojasno až oblačno. Ve čtvrtek odpoledne bude ale už na většině území pršet, případně se objeví přeháňky. Teploty v noci dosáhnou 13 až 8 °C, přes den vyšplhají během všech tří dní na 19 až 24 °C.