Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 19. května

Zámek Lednice, jaro
Zámek Lednice, jaro
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Před zvlněnou studenou frontou, která začne odpoledne a večer ovlivňovat počasí na západě Čech, k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Jasno až polojasno, na západě Čech až oblačno a ojediněle bouřky. Nejnižší teploty 14 až 10 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s. V západní polovině Čech vítr slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles

Počasí přes den (07-24):Jasno až polojasno. Na západě a jihozápadě Čech až oblačno, odpoledne a večer místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné s kroupami, přívalovými srážkami a nárazy větru. Nejvyšší teploty 23 až 27 °C, v Čechách místy až 29 °C.

Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě čerstvý 5 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, večer na západě mírný vzestup

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy