reklama

Výstraha ČHMÚ s nízkým stupněm nebezpečí platí od 16:00 do sobotních 02:00 pro Plzeňský a Karlovarský kraj a části Středočeského, Ústeckého a Jihočeského kraje.

Podle meteorologů vzniknou silné bouřky nejdříve v Karlovarském a Plzeňském kraji. V pozdějších večerních hodinách budou postupovat k severovýchodu a jejich intenzita a pravděpodobnost bude klesat.

Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst nebo sklepů. Lidé by měli zajistit okna, dveře a odstranit nebo upevnit volně položené předměty, jako je zahradní nábytek nebo slunečníky.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až zataženo, na východě zpočátku polojasno. Místy déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku později srážky četnější. Ojediněle, na východě území místy bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22 °C, na severovýchodě až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V bouřkách vítr přechodně zesílí, uvedl chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):
Zpočátku oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na východě srážky četnější. Během dne od západu ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.