Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a sobotu 14. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Přes naše území bude k jihovýchodu přecházet studená fronta, za kterou k nám začne od severozápadu proudit studený a vlhký vzduch, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku zejména v Čechách, k ránu zejména na Moravě a ve Slezsku na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší teploty 13 až 9 °C. V Čechách a k ránu na Vysočině mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):V Čechách zataženo až oblačno a ojediněle přeháňky, na Šumavě i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku zataženo s deštěm, postupně přeháňky a ojediněle bouřky. Od západu ustávání srážek, později večer i částečné ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 12 až 17 °C, na Moravě a při zmenšené oblačnosti i v Čechách až 19 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, k večeru bude slábnout.

Tlaková tendence: slabý, k večeru mírný vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy