Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babí léto? Zapomeňte, na Česko se žene vichřice. Dlouhodobá předpověď

Počasí
Počasí
Foto: Pixmac

Praha/Brno - V Jihomoravském kraji a na východě Vysočiny bude dnes odpoledne a večer foukat silný vítr, který může v nárazech dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Podzim letos přišel rychle, na babí léto si patrně ještě budeme muset počkat.

Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Upozornění meteorologů platí pro celý Jihomoravský kraj a pro Třebíčsko a Žďársko od dnešních 15:00 do 21:00. Poté by měl vítr postupně slábnout.

Se silným větrem by měli počítat i lidé v nižších polohách zmíněných regionů a měli by odstranit nebo upevnit předměty, které mají volně uloženy venku, a zabezpečit skleníky či stavební jeřáby.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno, přechodně i polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude během dne slábnout a měnit se na jihovýchodní.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, místy, během dne na většině území občas déšť, v jihovýchodní polovině území četnější. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně na většině území přeháňky nebo déšť. K večeru částečné ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, při zmenšené oblačnosti až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.

Témata:  počasí vichřice EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy