reklama

Bouře způsobila ochromení železniční dopravy ve Šlesvicku-Holštýnsku, Dolním Sasku a Brémách. Nejezdí ani vlaky městské dráhy v Hamburku. Dopravu na železnici na severu země DB zastavily až do odvolání, důvodem jsou především stromy, které popadaly na koleje či trakční vedení.

Po železnici se cestující nedostanou ani z Hamburku a Hannoveru do Berlína, doplnil později mluvčí DB. Dráhy chtějí přerušením spojení zabránit tomu, aby vlaky zůstaly kvůli počasí stát na cestě.

"Varování pro Hamburk. Nezdržujte se v současnosti na volném prostranství, zůstaňte v chráněných prostorách," uvedli hasiči hanzovního města na twitteru. Podle jejich mluvčího nyní zasahují u řady popadaných stromů. Desítky zásahů u vyvrácených či zlomených stromů a stržených střech hlásí také hasiči z Dolního Saska.

Z bezpečnostních důvodů dnes už ve 14:00 SELČ zavřely své brány obě zoologické zahrady v metropoli Berlíně. Padající větve a stromy by podle nich mohly ohrozit návštěvníky i zvířata. "Sloni, zebry a žirafy se z bezpečnostních důvodů přemístí do svých stájí," uvedly zahrady.