reklama

Na Štědrý den bylo nebývale teplo hlavně v ranních hodinách. Do sedmé hodiny ranní byla minima v průměru 5,6 stupně Celsia. Regionálně bylo nejchladněji ve Zlínském kraji s průměrem 3,9 stupně, naopak Ústecký kraj měl průměrnou minimální teplotu sedm stupňů Celsia.

Nejtepleji bylo v neděli v Osoblaze, kde naměřili 11,3 stupně Celsia. Blízká stanice v Městě Albrechticích-Žárech zaznamenala 11,2 stupně a v Krnově pak 10,9 stupně. Na obou stanicích to byla rekordní hodnota pro Štědrý den.

Podle ČHMÚ bylo počasí velmi teplé i dnes, například v Byňově u Nových Hradů na Českobudějovicku naměřili více než devět stupňů Celsia. Žádné rekordy na stanicích s alespoň třicetiletou řadou ale nepadly.

V dalších dnech ochlazení, víkend opět teplý

Předpověď na úterý (00-24):
Polojasno až skoro jasno. V Čechách zpočátku místy, na Moravě po většinu dne zataženo nízkou oblačností. Místy mlhy, ráno ojediněle i mrznoucí. V Čechách později odpoledne od západu oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť nebo mrholení, později večer v západních Čechách nad 900 m sněžení, informuje chmi.cz. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při malé oblačnosti ojediněle až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s. Na severní Moravě a ve Slezsku, odpoledne a večer i v západních Čechách čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Zataženo až oblačno, přechodně místy polojasno. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť, večer v Čechách nad 700 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku až 10 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku během dne čerstvý 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, déšť se sněhem nebo sněžení. Na východě déšť, večer nad 400 m sněžení. V Čechách během dne od západu místy sněhové přeháňky, večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku až 8 °C a během dne ochlazování. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku zpočátku čerstvý jižní až jihovýchodní 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Zpočátku na severovýchodě a večer na západě až zataženo a místy sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude k večeru měnit na jihozápadní.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Během dne od západu oblačno až zataženo s deštěm, zpočátku srážky sněhové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku kolem 1 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, v závěru období od vyšších poloh déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku kolem 5 °C, postupně 2 až 6 °C.