Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 27. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Petr Janoušek

Praha - Nad západní Evropou se začne prohlubovat brázda nízkého tlaku vzduchu, ve které se bude západně od našeho území udržovat zvlněná studená fronta. Před ní k nám bude proudit teplý vzduch od jihu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, přechodně místy i polojasno. Na Moravě a Českomoravské vrchovině zataženo nízkou oblačností. Místy mlhy, ojediněle i mrznoucí. Na západě Čech ojediněle mrholení nebo slabý déšť, nad 900 m srážky sněhové. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až -4 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku k ránu místy čerstvý 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, přechodně místy polojasno. Ráno místy mlhy, ojediněle i mrznoucí. Později večer místy déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku až 10 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku během dne čerstvý 5 až 10 m/s, v nárazech 15 až 25 m/s, v Jeseníkách a v Beskydech kolem 30 m/s.

Tlaková tendence: silný až mírný, večer slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:47

Češi milují kávu. Podle průzkumu ale čaj vede

V Česku si kávu dopřává 84 procent lidí. Průzkum agentury STEM/MARK mezi respondenty ve věku 18 až 64 let ukázal, že pětina z nich si pravidelně dopřává dva a více šálků kávy denně. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy