Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové varují: V Česku hrozí náledí, na Moravě napadne až 40 centimetrů sněhu

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V Čechách, na Českomoravské vrchovině a na Blanensku se může od dnešního odpoledne do pátečního rána tvořit náledí.

Na východě Moravy a Slezska bude v noci na pátek vydatně sněžit, na některých místech může napadnout i 40 centimetrů. ČTK o tom dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před náledím platí od dnešních 16:00 pro kraje Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Vysočinu a část Jihomoravského kraje. Od 21:00 pak hrozí náledí Praze a v krajích Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a Ústeckém. V obou případech končí platnost výstrahy v pátek v 09:00.

"V důsledku poklesu teplot vzduchu pod bod mrazu se na neošetřených vlhkých komunikacích a komunikacích s mokrým sněhem bude vytvářet místy náledí a zmrazky," uvedli meteorologové.

Na většině území východní Moravy a Slezska by mělo do pátečního rána napadnout pět až 15 centimetrů sněhu, ve vyšších polohách Bílých Karpat a Vsetínska až 20 centimetrů a v Beskydech v okresech Frýdek-Místek a Nový Jičín 20 až 40 centimetrů.

Výstraha ČHMÚ s vysokým stupněm nebezpečí platí od dnešních 22:00 do pátečních 10:00 pro kraj Zlínský, část Moravskoslezského kraje a Hodonínsko.

Témata:  počasí mráz náledí sníh

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy