Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na noc a sobotu 30. prosince

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Přes naše území přejde k východu okluzní fronta, během večera postoupí na naše území od západu teplá fronta. Informuje o tom ČHMU.

Počasí v noci (22-07):Skoro jasno až polojasno. V Čechách od západu postupně oblačnoaž zataženo a na většině území sněžení. Na Moravě přibýváníoblačnosti až k ránu. Nejnižší teploty -2 až -6 °C. Na východěa severovýchodě -5 až -9 °C a místy náledí. V Čechách během nocioteplování. Slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, na většině území slabé sněžení. Na východězpočátku polojasno. Odpoledne a večer od západu na většině územídéšť, v severovýchodních Čechách a na Moravě zpočátku sněžení,ojediněle srážky mrznoucí. Nejvyšší teploty -2 až +3 °C, v Čecháchběhem večera od západu oteplování, v 1000 m na horách kolem -2 °C,Šumava a Krušné hory během večera oteplování. Mírný jižníaž jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, bude během dne v Čechách a ve Slezskuzesilovat na čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s,na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h).

Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí sněžení

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy