Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 2. ledna

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - V západním proudění přejde přes naše území okluzní fronta, investuje chmu.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno až skoro jasno. V Čechách od západu místy déšť nebo mrholení, zejména na horách a na západě, v polohách nad 600 m postupně srážky sněhové. Na Moravě místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší teploty v Čechách +3 až -1 °C, na Moravě a ve Slezsku +1 až -3 °C. Slabý jižní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s. K ránu v Čechách od západu vítr zesílí na čerstvý jihozápadní 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, později na západě slabývzestup

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě místy mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, nad 600 m srážky sněhové a na horách četnější. Na Moravě ráno místy mlhy, i mrznoucí. Odpoledne a večer přechodně i polojasno. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C, v Jeseníkách a Beskydech zpočátku kolem +2 °C. Čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h), bude k večeru slábnout. Na Moravě zpočátku vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný až slabý vzestup, později na západě slabýpokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy