reklama

Upozornění před sněhovou nadílkou platí od středečních 9:00 do 22:00 pro Jablonecko, Liberecko a Semilsko v Libereckém kraji, Trutnovsko, Náchodsko a Rychnovsko v Královéhradeckém kraji, Orlickoústecko v Pardubickém kraji, Šumpersko a Jesenicko v Olomouckém kraji a Bruntálsko v Moravskoslezském kraji.

"V průběhu dopoledních a odpoledních hodin bude intenzita sněžení přechodně zesilovat, v krátkém období může napadnout až pět cm sněhu, zároveň bude docházet ke snížení dohlednosti," uvedl ČHMÚ.

Před silným větrem varují meteorologové v Praze, v celém Karlovarském, Plzeňském a Moravskoslezském kraji a částech Středočeského a Olomouckého kraje. Výstraha platí od 9:00 do 18:00.

Předpověď na středu (00-24):
V noci polojasno až oblačno, na horách ojediněle sněhové přeháňky. V Čechách od západu postupně zataženo a k ránu v západní polovině sněžení přecházející v déšť. Přes den většinou zataženo, zpočátku na východě až polojasno. V Čechách a postupně i na ostatním území déšť, zpočátku ve východní polovině území sněžení a ojediněle i mrznoucí déšť. Na severu a severovýchodě na horách a v podhůří sněžení trvalé a přechodně i vydatné. Odpoledne a večer od západu protrhávání oblačnosti a místy přeháňky, postupně nad 700 m sněhové a na horách četnější.

Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, v západní polovině Čech k ránu oteplování. Nejvyšší denní teploty v Čechách 5 až 9 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 5 °C.

V noci mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jižní a k ránu bude zesilovat. Na Moravě a severovýchodě Čech vítr jen slabý proměnlivý do 4 m/s. Přes den zpočátku mírný, postupně čerstvý jižní až jihozápadní vítr 6 až 11 m/s, zejména v západní polovině Čech a na východě území s nárazy kolem 20 m/s (až 70 km/h), na horách 25 až 30 m/s (90 až 110 km/h). Odpoledne se vítr bude v Čechách měnit na západní.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Oblačno, místy přeháňky, nad 700 m sněhové. Během odpoledne a večer v Čechách od jihozápadu zataženo s deštěm. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na severovýchodě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s bude odpoledne slábnout. Na východě mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m srážky smíšené. K večeru srážky postupně jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s bude během dne slábnout.