Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V noci padaly teplotní rekordy. Česko sevřel mráz až minus 27,1

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Česko má za sebou další mrazivou noc. Průměrná minimální teplota se dostala na hodnotu minus 13,2 stupně Celsia. Vůbec největší mráz naměřili meteorologové v noci v Jelení v Krušných horách, kde teplota klesla až na minus 27,1 stupně.

Teplotní rekordy pro dnešní den byly překonány na devíti ze 148 stanic, které měří teplotu 30 let a více, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém informačním webu. Silné mrazy potrvají v ČR ještě několik dní a pravděpodobně vyvrcholí v noci na čtvrtek.

Pouze na třech měřicích stanicích v celém Česku se teploty v noci na dnešek nepropadly pod minus deset stupňů. V Brodě nad Dyjí bylo minus 9,6 stupně, v Ústí nad Labem - Vaňově naměřili teplotu vyšší o jednu desetinu stupně a v pražském Klementinu klesla teplota na minus 9,8 stupně Celsia.

Tradičně nejchladněji bylo v noci na horách, kde se minimální teploty pohybovaly mezi minus 22 až minus 17 stupni. Nejnižší teploty pak meteorologové v noci naměřili v Krušných horách. Kromě již zmíněné stanice Jelení u mostu, kde bylo minus 27,1 stupně, klesla teplota pod hranici 24 stupňů i v samotném Jelení (minus 24,4 stupně) a na Rolavě (minus 24,3 stupně).

Témata:  počasí mráz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy