reklama

Pod minus deset stupňů klesla teplota k ránu v Liberci, Doksech či Harrachově. V Jizerských horách bylo dokonce pod minus 15 stupni, například na Smědavě či na přehradě v Bedřichově. Tradičně nejchladněji bylo v mrazové kotlině na Jizerce.

Podle předpovědi by přes den měla postupně přibývat oblačnost a k večeru bude zřejmě místy sněžit. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a třemi stupni Celsia, na horách zůstanou teploty pod nulou. Meteorologové varují, že k večeru se může tvořit náledí nebo zmrazky.

Předpověď na středu (00-24):
Oblačno až polojasno. Na horách místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Během odpoledne a večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s, večer bude vítr slábnout a měnit se na západní, informuje chmi.cz.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Polojasno až skoro jasno. Od severozápadu postupně oblačno až zataženo. V Čechách během dne od západu místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -11 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Oblačno až polojasno, zpočátku ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.