Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaro zatím nečekejte: Na Jizerce bylo minus 20 stupňů. A jak bude v dalších dnech?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Liberec - Noc v Česku byla opět mrazivá, na Jizerce v Jizerských horách bylo dokonce minus 20 stupňů Celsia. Ačkoli dnes máme první jarní den, chladné počasí hned tak nepoleví. Přečtěte si předpověď.

Pod minus deset stupňů klesla teplota k ránu v Liberci, Doksech či Harrachově. V Jizerských horách bylo dokonce pod minus 15 stupni, například na Smědavě či na přehradě v Bedřichově. Tradičně nejchladněji bylo v mrazové kotlině na Jizerce.

Podle předpovědi by přes den měla postupně přibývat oblačnost a k večeru bude zřejmě místy sněžit. Nejvyšší denní teploty budou mezi nulou a třemi stupni Celsia, na horách zůstanou teploty pod nulou. Meteorologové varují, že k večeru se může tvořit náledí nebo zmrazky.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno. Na horách místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Během odpoledne a večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s, večer bude vítr slábnout a měnit se na západní, informuje chmi.cz.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až skoro jasno. Od severozápadu postupně oblačno až zataženo. V Čechách během dne od západu místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -11 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až polojasno, zpočátku ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí jaro mráz zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy