Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slunce, ale i bouřky a změny teplot. Co nás čeká i prodlouženém víkendu?

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Začíná prodloužený víkend a podle meteorologů nás čeká nevyzpytatelné počasí. Teploty sice budou vesměs letní, dorazí ale i přeháňky a bouřky. Ty mohou být místy velmi silné.

Dnes bude zpočátku převládat skoro jasno až polojasno, ale od jihozápadu bude přibývat kupovité oblačnosti a odpoledne a večer se budou místy vyskytovat přeháňky a bouřky. Rtuť teploměru se vyšplhá na 28 až 32 stupňů.

Pátek přinese větší oblačnost. Nejvíce přeháněk bude na jihu a východě, kde se k nim mohou připojit i bouřky. Malou pravděpodobnost mají na severozápadě Čech. Nejvíce nejisté je počasí ve východní polovině Čech, upozorňuje meteocentrum.cz. Některé modely předpovídají relativně četné přeháňky a jiné předpokládají pouze jejich ojedinělý výskyt v dopoledních hodinách. Teploty klesnou, očekává se 23 a 28 stupňů.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, na severovýchodě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Zpočátku oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Postupně polojasno a při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 22 až 26 °C, postupně 26 až 30 °C.

Témata:  počasí léto bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy