Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko dnes zasáhnou další silné bouřky

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami dnes hrozí už jen na jihovýchodě Moravy.

Zejména odpoledne tam může ojediněle napršet až 35 milimetrů vody na metr čtvereční, varoval dnes Český hydrometeorologický ústav. Bouřky budou podle meteorologů ustávat večer.

Aktuální varování před bouřkami platí pro celý Zlínský kraj a dále pro okresy Břeclav, Hodonín a Vyškov. Původní výstraha, kterou meteorologové vydali v sobotu, se týkala celé jižní poloviny České republiky.

V místech postižených přívalovými dešti podle meteorologů může voda zatopit níže položená místa, jako jsou podchody nebo sklepy. Lidé by si také měli dát pozor na riziko zásahu bleskem a na možnost pádu větví.

Podle meterologů dnes bude polojasno až oblačno, v jižní polovině území až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, odpoledne i bouřky, na jihovýchodě ojediněle s přívalovými srážkami kolem 35 mm. Večer ubývání srážek.

Nejvyšší teploty 26 až 30 °C, na jihu území kolem 25 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s,v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy