Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na následující dny: Vedra se vrací, zřejmě se rozšíří výstraha před požáry

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Vzhledem k předpovědi počasí se od neděle zřejmě rozšíří výstraha před požáry na všechny regiony ČR s výjimkou Jihočeského a Moravskoslezského kraje. Momentálně platí nebezpečí vedle Jihomoravského kraje znovu v celém Zlínském kraji a na Vysočině.

Ve většině regionů meteorologové výstrahu před požáry zrušili počátkem týdne, kdy sucho a vedro na krátkou dobu přerušily bouřky a deště. V úterý ale opět informovali, že nebezpečí požárů dál platí pro celý Jihomoravský kraj a pro okresy Kroměříž, Zlín, Uherské Hradiště a Třebíčsko a Žďársko. Aktuálně výstrahu rozšířili o zbývající okresy Zlínského kraje a Vysočiny.

"Přes střední Evropu postupuje k severovýchodu tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Studená fronta, která k nám postoupí od západu z pátku na sobotu, se rozpadne a nepřinese žádné výraznější srážky," odůvodnili zveřejnění výstrahy meteorologové.

V oblastech, kde hrozí požáry, by lidé proto neměli v přírodě rozdělávat oheň, odhazovat cigaretové nedopalky, používat přenosné vařiče ani jiné zdroje otevřeného ohně. 

Předpověď na pátek (00-24):Jasno až polojasno. V Čechách k večeru přibývání oblačnosti a večer na západě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno, ojediněle, na horách místy, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na západě kolem 27 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí, uvedl chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

Témata:  počasí požáry léto

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy