Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plánujete si program na prodloužený víkend? Podívejte se, jaké bude počasí

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Ostrava - V Beskydech dnes v noci napadl první sníh nadcházející zimy. Sněhový poprašek byl ráno patrný například na Lysé hoře. Sníh se ale dlouho neudrží, už od středy se začne oteplovat. Babí léto alias léto svatého Václava tak letos bude.

"V noci byly nějaké přeháňky, aktuálně je na Lysé hoře ale už jen zataženo a srážky se tam nevyskytují. Teplota je ale minus jeden stupeň Celsia, takže tam zatím zůstává nesouvislá mokrá pokrývka," řekl pro ČTK Tomáš Ostrožlík z Regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu v Ostravě.

Podle něj byly sněhové přeháňky ve výšce zhruba 1000 metrů nad mořem, sníh se tak v Beskydech objevil například i na vrcholku Smrku, Travného nebo Kněhyně.

"Od středy se začne oteplovat, už to bude znát, teplota bude vyšší o nějaké tři stupně než dnes. Ráno ale bude studené, to bude nejchladnější ráno, teploty někde kolem plus dvou stupňů a v horských údolích mohou být až kolem minus dvou stupňů," dodal Ostrožlík. 

Předpověď na středu (00-24):Jasno, během dne přechodně polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v údolích místy kolem -3 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. V noci a ráno slabý proměnlivý vítr nebo klidno, přes den postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Skoro jasno, na severu a severovýchodě přechodně oblačno až zataženo. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Skoro jasno, odpoledne a večer od severozápadu oblačno až zataženo, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý jihozápadní vítr do 4 m/s se bude měnit na mírný západní až severozápadní 2 až 6 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na hřebenech hor smíšené nebo sněhové. Na jihovýchodě území zpočátku až zataženo, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na jihovýchodě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:Polojasno, během období přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C.

Témata:  počasí sněžení podzim

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy