Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko zasáhly prudké bouře a chladné počasí, školy jsou zavřené

Santorini, Řecko
Santorini, Řecko
Foto: Pixabay

Řecko sužuje prudký vítr a nízké teploty. K jihoevropské zemi se blíží cyklona nazvaná Xenofon. Lodě v celém Řecku dnes už druhý den zůstaly v přístavech, školy v regionu Attika kolem Atén budou v pátek zavřené, informovaly dnes agentury Reuters a AFP.

Vítr v Jónském moři dosahuje rychlosti až 100 kilometrů za hodinu a teploty nečekaně klesly až k deseti stupňům Celsia. Podle Reuters poryvy větru srážely popelnice z aténských ulic a v některých oblastech zapříčinily výpadky proudu a vyvracely stromy.

Hasiči museli vyjíždět ke stovkám případů popadaných stromů a dalších objektů. Civilní ochrana vyzvala obce a občany k bdělosti.

Vítr má podle meteorologů ještě zesílit a dnes večer a v pátek má v některých částech země také vydatně pršet. Server Severe-weather.eu varuje před středomořskou tlakovou níží, která má Řecko naplno zasáhnout v sobotu.

Témata:  Řecko počasí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy