Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sníh, teploty kolem nuly a mrazivé noci. Předpověď na víkend

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Česko má před sebou první mrazivý víkend letošního roku. Zatímco během dne se teploty budou pohybovat těsně nad nulou, v noci spadnou pod bod mrazu. Můžeme také očekávat příchod prvního sněhu.

V sobotu by měl mráz zasáhnout celé území Česka. Bude sice jasno až polojasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na 0 až -4 °C, a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 4 až 8 °C.

V neděli se během odpoledne a večera objeví přibývání oblačnosti a večerv severovýchodní polovině území místy přeháňky, nad 800 m dokonce sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou opět na celém zemí pod bod mrazu a budou se pohybovat kolem -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se mohou pohybovat kolem 3 °C.

Od pondělí bude oblačno až zataženo a na většině území se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou držet kolem +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 1 až 5 °C. 

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy