reklama

V noci na úterý se bude v jihovýchodní polovině země tvořit místy náledí a zmrazky, upozornil dnes v tiskové zprávě Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Meteorologové předpokládají, že nejvíce sněhu napadne na Českokrumlovsku. Jejich výstraha platí také pro Domažlicko a Klatovsko v Plzeňském kraji a zbytek jižních Čech. Vydatně sněžit má také na Jihlavsku, Pelhřimovsku a Třebíčsku na Vysočině.

Náledí se podle ČHMÚ může tvořit na Jindřichohradecku, Písecku a Táborsku a na Vysočině a v Jihomoravském a Zlínském kraji.

Předpověď na pondělí:
V noci zataženo až oblačno, na severu a severovýchodě Čech zpočátku až polojasno, ojediněle mlhy. Na horách ojediněle slabé sněžení. Na jihu území déšť, v polohách nad 1000 m, v Čechách postupně nad 600 m sněžení. Přes den zataženo, na horách ojediněle slabé sněžení. Na severovýchodě a v jižní polovině území déšť, zpočátku nad 1000 m, v Čechách nad 600 m, během dne postupně kromě jihovýchodu ve všech polohách sněžení. Na jihu Čech očekáváme místy kolem 15 cm nového sněhu. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Na Moravě, ve Slezsku a na severovýchodě Čech vítr čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Předpověď na úterý:
Zpočátku zataženo, na jihu území sněžení, s úhrnem kolem 5 cm nového sněhu. Na jihovýchodě Moravy zpočátku v polohách pod 300 m srážky smíšené. Odpoledne a večer od severozápadu částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle, na jihu místy náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, na severovýchodě -4 až -1 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s, na východě Moravy a ve Slezsku zpočátku čerstvý severovýchodní vítr 4 až 8 m/s, v nárazech kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:
Oblačno až polojasno, během dne ve východní polovině postupně až skoro jasno. Později odpoledne a večer v Čechách od západu přibývání oblačnosti a na západě místy sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, na východě území mírný severovýchodní 2 až 5 m/s. Vítr se později bude měnit na jihovýchodní.

Předpověď na čtvrtek:
Oblačno až zataženo, místy mlhy i mrznoucí. Na východě zpočátku jasno. V Čechách od západu místy sněžení nebo mrznoucí déšť, přecházející během dne postupně většinou do deště. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ve východní polovině území -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech -3 až +1 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině v nárazech kolem 15 m/s. Na severovýchodě vítr jihozápadní.

Předpověď na pátek:
Zataženo až oblačno, ojediněle, na Moravě místy mlhy i mrznoucí. Později na západě místy déšť. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, v západní polovině Čech +2 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C, na Moravě a v severovýchodních Čechách -2 až +2 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě čerstvý 4 až 9 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:
Zataženo až oblačno, zpočátku mlhavo. Místy déšť, na Moravě a v severovýchodních Čechách zpočátku srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a v severovýchodních Čechách zpočátku až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C, na Moravě a v severovýchodních Čechách zpočátku kolem 0 °C.