reklama

V úterý bude zpočátku zataženo, na jihu území sněžení, s úhrnem kolem 5 cm nového sněhu. Na jihovýchodě Moravy zpočátku v polohách pod 300 m srážky smíšené. Nejnižší noční teploty klesnou na 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty na -2 až +2 °C, na severovýchodě až na -4 až -1 °C. 

Ve středu bude oblačno až polojasno, během dne ve východní polovině Česka postupně až skoro jasno. Později odpoledne a večer se v Čechách od západu objeví sněžení.

Nejnižší noční teploty klesnou hluboko pod bod mrazu, a to na -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí -2 až +2 °C. 

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy se objeví mlhy, a to i mrznoucí. V Čechách hrozí od západu místy sněžení nebo mrznoucí déšť, přecházející během dne postupně většinou do deště.

Nejnižší noční teploty vzrostou na 0 až -4 °C, ve východní polovině území se ale udrží na hodnotě -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty naopak stoupnou na 2 až 6 °C, na Moravě a na severovýchodě Čech na -3 až +1 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, ojediněle se na Moravě objeví mlhy i mrznoucí. Později se místy ukáže déšť. Nejnižší noční teploty klesnou na -1 až -5 °C, v západní polovině Čech se budou pohybovat kolem +2 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty mírně vzrostou na 2 až 7 °C, na Moravě a v severovýchodních Čechách na -2 až +2 °C. 

O víkendu bude zataženo až oblačno, zpočátku mlhavo. Místy se objeví déšť, na Moravě a v severovýchodních Čechách zpočátku srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +1 až -3 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 3 až 8 °C.