reklama

Hlavní tahy v Libereckém i Ústeckém kraji jsou většinou holé, mokré a bez problémů sjízdné. V nižších polohách se objevují dešťové přeháňky, které v horách přecházejí ve sněžení. Teploty se pohybují většinou nad nulou, do pěti stupňů, v horách teploměry klesají i k minus dvěma. Kvůli silnému větru je pocitová teplota mnohem nižší.

Sníh zůstává na silnicích na východě Čech již jen v nejvyšších polohách. Většinou je uježděný, někde i rozbředlý. Všechny komunikace jsou sjízdné, informují silničáři. Opatrní by řidiči měli být v nejvyšších partiích Orlických hor a na Broumovsku. Sníh leží i na vozovkách v okolí Lanškrouna, Žamberka a na státní silnici přes Suchý vrch.

Na části vedlejších silnic ve vyšších polohách Vysočiny leží ujetý sníh posypaný drtí. Sypače jezdily v noci na dnešek na Žďársku, kde v úterý napadlo nejvíc sněhu a kvůli větru se tam místy tvořily i návěje. Větší část komunikací v kraji je holá a suchá nebo vlhká po chemickém ošetření, řekl dnes ČTK Aleš Hubený z dispečinku krajské správy a údržby. V sousedním Jihočeském kraji nesněžilo a silnice jsou podle krajských silničářů suché.

Silnice na Šumpersku a Jesenicku pokrývají místy zbytky rozbředlého sněhu. Od středních poloh na nich leží ujetá sněhová vrstva krytá posypem. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vozovky v ostatních částech Olomouckého kraje jsou většinou mokré, případně vlhké, a sjízdné bez omezení. Místy komplikuje dohlednost mrholení.

Silnice ve vyšších polohách Vsetínska pokrývá vrstva nového sněhu o tloušťce do deseti centimetrů. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vozovky v ostatních částech Zlínského kraje jsou převážně holé a vlhké, na Kroměřížsku suché. V některých úsecích na Uherskohradišťsku snižují dohlednost mlhy.

Předpověď počasí do konce roku

Čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno. Ojediněle, na severu a severovýchodě místy déšť, zpočátku v polohách nad 1000 m déšť se sněhem nebo sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno. Ojediněle, na severu a severovýchodě místy déšť, v polohách nad 800 m postupně déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti a slabém větru až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Sobota (00-24):
Zataženo až oblačno, v jihozápadní polovině Čech zpočátku až polojasno. Místy, zejména na severu a severovýchodě déšť, v noci nad 400 m, přes den postupně nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Neděle (00-24):
Zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, nad 600 m, přechodně nad 300 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:
Zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, od středních poloh a jen přechodně ve všech polohách srážky smíšené nebo sněhové. Přechodně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.