reklama

Upozornění meteorologů před dalším sněžením platí v Čechách pro polohy nad 700 metrů nad mořem. Současně bude foukat silný vítr, který v nárazech může dosáhnout až rychlosti 70 kilometrů v hodině a na horách kolem 90 kilometrů v hodině.

"V důsledku kombinace čerstvého větru a sněhu se budou proto od vyšších poloh tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje," uvedli meteorologové.

Na Moravě a ve Slezsku by řidiči měli podle nich počítat s možností tvorby sněhových jazyků a závějí do středečního rána, v Čechách a na Českomoravské vrchovině do středečního večera.

Předpověď na středu (00-24):
Zataženo až oblačno, občas sněžení nebo sněhové přeháňky. Na horách na severozápadě a severu vydatnější sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. V Čechách čerstvý severozápadní až severní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s (55 km/h), na horách kolem 20 m/s (70 km/h) bude k večeru slábnout. Od vyšších poloh místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí. Na Moravě a ve Slezsku vítr jen mírný jihozápadní 3 až 7 m/s, k večeru slabý proměnlivý do 4 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Postupně sněhové přeháňky jen místy, na horách četnější. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle polojasno. Místy slabé sněžení, postupně od severozápadu na většině území občasné sněžení, na západě a severozápadě Čech k večeru v polohách pod 400 m srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při protrhané oblačnosti a slabém větru ojediněle kolem -9 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C, na severozápadě Čech až +2 °C. Zpočátku mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, postupně čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Od středních poloh tvorba sněhových jazyků a na horách závějí.