Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Noci budou velmi mrazivé, teploty klesnou až na -16 stupňů Celsia, varují meteorologové

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Noci na úterý a na středu budou na Českomoravské vrchovině a na severovýchodě a východě České republiky velmi mrazivé. V místech se sněhovou pokrývkou tam teploty spadnou k minus 12 až minus 16 stupňům Celsia.

Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Jeho upozornění na silný mráz je určeno pro velkou část Vysočiny a Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Lidé by se tam měli před mrazem chránit přiměřeně teplým oblečením, tělesným pohybem a teplými nápoji. Staří, malé děti a nemocní by měli pobyt venku raději omezit.

Předpověď na úterý (00-24):Jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku až oblačno. Místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností s možností slabého sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, při déletrvajícím vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C. Slabý, odpoledne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Zpočátku polojasno až jasno, ojediněle, na jihozápadě místy zataženo nízkou oblačností. Od jihu postupně na většině území zataženo, místy se slabým sněžením. Nejnižší noční teploty -6 až -10 °C, při vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -13 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C. Slabý, během dne přechodně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, uvedl portal.chmi.cz.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, odpoledne místy přechodně i polojasno. Místy slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, na severovýchodě místy kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, na severovýchodě -5 až -2 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno, místy občasné sněžení. Nejnižší noční teploty -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy