Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaký bude únor? Podívejte se na novou předpověď

Počasí
Počasí
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

V období od 28. ledna do 24. února 2019 meteorologové z ČHMU očekávají teploty, které se budou pohybovat v mezích dlouhodobého průměru. Také po stránce srážek má být období příštích čtyř týdnů průměrné. Jen druhý týden předpovědi (4.-10.2.) by mohlo být srážek více, než je pro toto období běžné.

ČHMU ve svém dlouhodobém výhledu uvádí, že týdenní průměry nočních minim by se měly pohybovat zhruba kolem -4 °C, týdenní průměry denních maxim kolem +2 °C. Měli bychom ale počítat s přechodnými teplotními výkyvy do kladných i záporných teplot. 

Předpověď na tento týden

Pondělí (00-24):Oblačno a ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Na východě převážně zataženo, místy se sněžením, které bude k večeru slábnout. Srážky pod 400 m i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, v Čechách postupně až 7 m/s.

Úterý (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle, na horách místy, sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Středa (00-24):Polojasno až oblačno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -10 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C, při nízké oblačnosti kolem -2 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Čtvrtek (00-24):Převážně velká oblačnost, ojediněle sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo déšť se sněhem, zpočátku i mrznoucí, v polohách nad 500 m sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +5 °C.

Témata:  počasí zima ČHMÚ

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy