reklama

Podle dlouhodobého výhledu počasí britských meteorologů pro Českou republiku se výkyvy teplot budou v následujících měsících ještě několikrát opakovat. Teploty během dne dosáhnou až 15 stupňů, v noci ale mohou klesat pod nulu.

Pod bod mrazu by měly teploty v noci a k ránu klesnou i za měsíc, tedy na konci března. Začátek dubna sice přinese opět teplejší počasí, i přesto by se ale teploty mohly pohybovat během nuly a není vyloučeno, že se neobjeví náledí. Mrazy by měly definitivně ustoupit až v průběhu měsíce.

V pozoru by tak měli být především řidiči, kteří zvažují přezutí na letní gumy dříve než v polovině dubna. Zákon je totiž v tomto ohledu benevolentní a nenařizuje řidičům, aby měli povinně obuté zimní gumy do 31. března, pokud se předpokládá, že se na silnici už neobjeví souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Výraznější oteplení meteorologové očekávají až s příchodem května, kdy by se měly nejvyšší denní teploty pohybovat kolem 20 stupňů a teploty v noci by měly dosahovat 10 stupňů.