Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhne zima, sníh a mráz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CzechTourism.com

Teploty v Česku měly o víkendu dosahovat až letních 20 stupňů, Český hydrometeorologický ústav ale nakonec zmírnil očekávání. Namísto toho se po víkendu přiženou mrazy a sníh, který místy napadl už v pátek.

V Libereckém kraji přes noc na pátek padal sníh, na horách ho přibylo až deset centimetrů.  I v Krkonoších a na Trutnovsku v noci na dnešek sněžilo. A sypače a pluhy vyslali v noci do terénu správci silnic i v Jeseníkách, kde ve vyšších polohách napadlo několik centimetrů sněhu. 

Podobná situace nás v následujících dnech čeká ještě několikrát. I v sobotu se v polohách nad 700 m objeví sněžení. Nejnižší noční teploty se ale přesto udržely na 7 až 3 °C, denní pak na 7 až 11 °C. 

V neděli bude skoro jasno až polojasno. Odpoledne ale dojde k přibývání oblačnosti, a večer v Čechách a v noci místy i na Moravě se objeví déšť, později v Čechách i sněžení. Nejnižší noční teploty zůstanou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty ale oproti původní předpovědi klesnou na 14 až 18 °C. 

Příští týden bude většinou zataženo až oblačno, a objeví se sněhové přeháňky, pod 400 m smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty klesnou až na -4 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 4 až 8 °C, postupně stoupnou až na 14 °C.

Témata:  počasí zima sníh

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:38

Meningokok připravil o život ročního chlapce. Nebyl očkovaný

V Praze na konci března podlehl roční chlapeček nebezpečné meningokokové infekci, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v úterý. Dítě nebylo očkované. Odborníci nyní apelují na lidi, aby zvážili podstoupení očkování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy