Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí se pokazí: V sobotu bude až 20 stupňů, pak ale teploty klesnou

Jaro
Jaro
Foto: Pixabay

Meteorologové upozorňují, že v sobotu bude tlaková výše, která ovlivňovala počasí nad střední Evropou, slábnout. K večeru bude vrcholit příliv teplého vzduchu na naše území a poté počasí na severozápadě Čech ovlivní přechod studené fronty na jihovýchod.

I díky tomu bude dnešek jako dělaná na výlet či procházku v přírodě. Na většině území České republiky bude během dne převládat jasná obloha, večer bude na severozápadě Čech přibývat oblačnosti. Ráno se ještě mohou ojediněle vyskytovat mlhy nebo nízká oblačnost a teploty se budou pohybovat mezi 7 a 3 °C.

Jinak ale bude počasí veskrze jarní. Odpoledne teploty vystoupají na 16 až 20 °C, v 1000 m na horách naměříme kolem 12 °C. Foukat bude slabý jihozápadní vítr.

V neděli už to tak veselé nebude. Počasí v Česku ovlivní přechod studené fronty. Experti z Meteopressu očekávají na většině území oblačno až zataženo, jen na jihu a jihovýchodě může být přechodně polojasno.

Od severu se mohou místy vyskytovat přeháňky, které budou v polohách nad 1000 m sněhové. Odpolední teploty budou oproti sobotě výrazně nižší, budou se pohybovat mezi 9 a 13 °C.

Od neděle se připravte na pokles teplot. V dalších dnech se přidá i silnější vítr a místy přeháňky.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy